این مطلب رو در تاپیک کسی که خودش رو دکتر عنوان می کنه نوشتم. گفتم با قدری ویرایش به عنوان تاپیک اینجا بذارمش چون جنبه آموزش بهداشت عمومی داره:
جای تاسفه دکترها نشانگان مرض و فرآیند درمان و دارو ها رو طوطی وار حفظ کرده اما اشاره ای علت و درمان واقعی نمی کنند. حالا یا سوادش رو ندارند یا شاید هم نفعشون اینه که مردم بجای درمان ریشه ای اسیر داروهایی بشن که با عوارض مقابله می کنه نه با علل اصلی.
تقریبا همیشه عامل بیماری هایی مثل دیابت و کبد چرب سبک غذایی نادرسته. رژیم غذایی مبتنی بر فست فود و جانک فود که مادر ۹۰ درصد بیماری های دوران ماست. وقتی عمده کالری شما از کاربوهیدرات (برنج و نون و …) که در عمل فرق زیادی با شکر خالی ندارند تامین میشه قند خون شما همیشه بالاست و بدن فرصت نمی کنه این قند اضافی بالا رو بسوزونه برای همین این قندهای اضافی تبدیل به چربی میشه و در کبد و شکم و سایر بافت ها ذخیره میشه. یک دور باطل که در اصطلاح پزشکی بهش سندرم متابولک میگن. این سندرم متابولیک در نهایت منجر میشه به دیابت و فشار خون و بیماری های قلبی و کبد چرب و هزار تا مرض دیگه.
راه حلش هم ساده است: عامل مشکل ساز رو از خوراک تون حذف کنید. فکر می کنید اجداد ما ۱۰ هزار سال پیش که هنوز کشاورزی و گندم ارزان کشف نشده بود چطور زندگی می کردند؟ ما برای اون سبک زندگی تکامل یافتیم. اجداد ما شکارچی دوره گرد و همه چیزخوار بودند. گوشت و چربی شکار و دانه های روغنی و ریشه های مغذی و در فصل تابستان هم میوه های شیرین. غلات و شکر بخش خیلی کوچکی از خوراک شون رو تامین می کرد. بدن ما برای اون سبک غذایی ساخته شده نه نون بربری و برنج و خورشت و ماکارونی و بستنی! با سبک غذایی سوپرمارکتی امروزی که پر از شکر و کاربوهیدرات های فرآوری شده است و بسیار فقیر در مواد معدنی و مغذی ما داریم با طبیعت خودمون می جنگیم و نتیجه این جنگ روشنه: زوال و تخریب زودرس بدن.
درمان واقعی این سندرم متابولیک اصلاح سبک تغذیه است نه دارو. راه حل اینه که نون و برنج و هر چیز شکر دار رو از سبد غذایی تون تا حد امکان خارج کنید و بجاش خوراکی های با قند پایین و مواد مغذی بالا مثل سبزیجات و گوشت و دانه های روغنی مثل گردو و فندق و تخمه ها رو به جاشون اضافه کنید. رژیمی که بهش رژیم low carb یا در حالت سختگیرانه ترش رژیم کتوژنیک میگن و توش بیشتر کالری بدن از چربی میاد.
خیلی مهمه بیاد داشته باشیم که بدن انسان یه سیستم دوگانه سوزه که هم می تونه قند بسوزونه و هم چربی. اولویتش با قنده اما وقتی قند خون پایین باشه کبد چربی رو تبدیل به مولکولی به اسم کتون میکنه و به سلول ها می فرسته تا بعنوان سوخت بجای گلوکوز استفاده کنند. تقریبا همه ی سلول های بدن می تونن کتون بسوزونند که اتفاقا سوخت تمیزتری است (یعنی کمتر از گلوکوز ضایعات داره). پس وقتی کاربوهیدرات رو از خوراک تون خارج کنید بدن شروع می کنه به سوزوندن چربی هایی که ذخیره کرده و ظرف چند هفته تا چند ماه مشکل کبد چرب خود بخود حل میشه. به همین سادگی
بدبختی اینه که بیشتر دکترها کاملا درباره نقش تغذیه در جهل مرکب هستن چون چیزی در این مورد در دانشکده های کذایی یادشون نداده اند و اینا هم به خودشون زحمت نداده اند چیزی فراتر از جزوه های فسیل دانشگاهی شون مطالعه کنند. انصافا چند درصد دکترها به خودشون زحمت میدن درباره تغذیه تحقیق کنند و به مریض های دیابتی و کبد چربی تغییر رژیم غذایی رو به عنوان راه حل اصلی به مریض هاشون پیشنهاد می کنند؟ تنها کاری که این بیخاصیت های پول پرست بلدند اینه که مریض رو ببندند به یه مشت دارویی که در درازمدت ضررشون با نفع شون بیشتره.
برای مطالعه بیشتر: کتاب Primal Blueprint که بخوبی شرح میده چطور سبک غذایی ما باعث اصلی مشکلات سلامتی ماست و چطور بازگشت به سبک غذایی نیاکان درمان این مشکلات
1- فندق و گردو و … به طور خلاصه آجیل خوب کیلویی پونصد تومن کمتر نیست نمیشه بهش به عنوان غذا که هر روز خورده بشه و شیکم سیر کنه نگاه کرد
2- گوشت رو همه دوست ندارن اونایی هم که دارن اگر بدونن گوسفندها در زباله ها چرا میکنن و دامپرورها برای زودتر چاق شدن حیوانات اهلی بهشون هزار کسشعر غیر بهداشتی میدن لب بهش نمیزنن!
3- مشکل نوع تغذیه نیست نوع غذاست! اجداد ما همه چیز رو طبیعی میخوردند الان همه چیز کارخونه ای شده!!
راستی دکتر هم جاهل نیست ولی وقتی بیمار میگه پول آزمایش ندارم که اگر این اواخر آزمایشگاه رفته باشی میدونی هزینه ها چقدر بالاست و بیمه هم کمک چندانی نمیکنه مجبوره داروی روتین به بیمار بده!! مشکل بی پولی مردمه نه بی سوادی دکترا!
↩ shahx-1
۱. حق با شماست. برای همینه که هر چی جامعه فقیرتر میشه مردم بیشتر به سمت کاربوهیدارت های ارزون بی کیفیت مثل آرد سفید و برنج رونده میشن و این یعنی گسترش هر چه بیشتر سندرم متابولیک. برای همینه که همین چند روز پیش اعلام شد که یک سوم کارگران ایران دچار فشار خون هستن. این عوارض روشن سوءتغذیه است. حکومت داره با دزدی اس سفره مردم بصورت تدریجی جامعه رو کشتار جمعی می کنه.
۲. گوشت بخشی از خوراک طبیعی اجداد ما بوده. اینم کاملا درسته گوسفند و گاو و مرغ امروزی که با غلات بجای علف طبیعی تغذیه میشه به هیچ وجه کیفیت گوشتش مثل گوشت گوسفند طبیعی ۵۰ سال پیش نیست. اما این دلیل نمیشه که دیگه هیچی طبیعی نیست و ما باید کاملا تسلیم آشغال های فراوری شده ی سوپرمارکتی بشیم.
۳. حرف من هم همینه که اگر دنبال سلامت هستیم باید برگردیم به سمت خوراک های طبیعی. چیزهایی که بدن مون براشون تکامل یافته و آمادگی داره. بدن ما برای ماکارونی و مارگارین و شکر تکامل نیافته. اینکه الان خیلی ها نمی تونن چون توان مالیش رو ندارند کاملا درسته و من هیچ بحثی درش ندارم. اما من پولدار ترین دکتر و مهندس ها رو هم دیدم که هیچ مشکل مالی ندارند که بهترین خوراک طبیعی رو بخورند اما چون فرهنگ درست تغذیه و آگاهیش رو ندارند گرفتار همین سندرم متابولیک می شوند که کارگر بدبختی که بجز نون و برنج نمی تونه بخره.
به آجیل شاه ایکس اشاره کرد دیگه دربارش حرف نمیزنم
همین برنج هم خیلی وقته برنج ایرانی نخوردم ، نمیدونم شاید ۳،۴ ماه پیش بود شاید هم قدیم تر . خودم که نهایت برنج پاکستانی میخرم اکثر غذاهام رو با نون میخورم . دلیلش هم فکر کنم کاملا مشخصه .
خیلی از خانواده ها حتی توانایی خرید کره حیوانی هم ندارن و کره مارگارین میگیرن .
داداش ما از بی کفنی زنده هستیم …
↩ shahx-1
در این مورد موافق نیستم. دکترها در مورد تغذیه عموما بشدت جاهل هستن چون توی دانشگاه به اندازه دو واحد هم تغذیه نمی خونن و چیزی هم که می خونن اطلاعات نیم قرن پیشه که بیشترش منسوخ شده مثل اینکه کلسترول دشمن شماست (در حالی که ۸۰ درصد کلسترول رو خود بدن تولید می کنه و یه ماده حیاتی برای ترمیم سلولی است) یا اینکه روغن نباتی بهتر از روغن طبیعی و کره است (که از مهملات دهه ۱۹۷۰ ه که الان بطلانش ثابت شده). یا اینکه شکر جزو خوراک طبیعی است و…
اگر جاهل و فسیل نبودند حداقل خودشون تغذیه درست رو رعایت می کردن و اینهمه دکتر خیکی و دچار سندرم متابولیک نداشتیم.
↩ dark_man00
بله عزیز. باهات همدردم. اما حرف من اینه که مشکل فقر مالی نیست بلکه فقر فرهنگی هم بخش بزرگی از مشکل ما جهان سومی هاست. ما هنوز فکر می کنیم برنج بخش جدایی ناپذیر سفره اعیانی است و زشته جلوی مهمون نذاریم! در حالی که برنج از نظر ارزش غذایی آشغاله. چیزیه که در اصطلاح تغذیه بهش میگن empty calorie (یعنی کالری خالی که فقط قند خون شما رو بالا می بره اما نیازهای بدن رو تامین نمی کنه) شما سندرم متابولیک رو توی ثروتمندان هم فراوان می بینی. الان قطر بالاترین نرخ دیابت در دنیا رو داره در حالی که بالاترین درآمد سرانه دنیا رو داره. پس روشنه شیوع سندرم متابولیک فقط بخاطر فقر اقتصادی نیست. بخش بزرگیش بخاطر فقر فرهنگی و جهل در مورد تغذیه درسته. همون درآمد کم رو هم میشه صرف تغذیه بهتر کرد. خوراک هایی مثل سبزیجات تیره و عدس و تخم کتان و تخم کدو و … هست که نستبا ارزان هستن اما ارزش غذایی شون خیلی بهتر از خوراک های فراوری شده است.
↩ alex1_3j
کاملا درسته. بدن سالم برای این سوداگران مرض اصلا سودآور نیست. نفع اینا اینه که شما همیشه مریض و محتاج محصولات اونا باشید. فقط یه نمونه مثلا معلوم شده که دهه ۱۹۷۰ صنعت شکر چند میلیون به دانشگاه هاروارد کمک پژوهشی (بخوانید رشوه) داده تا عنوان کنه که شکر برای سلامتی زیانبار نیست. همین مطلب درباره صنعت دارویی هم صادقه. عمده پژوهشگران مدیون بودجه های پژوهشی صنایع دارویی هستن برای همین نفعشون اینه که محصول این کارخونه های شیمیایی رو به موثر و مفید به حال سلامت ارزیابی کنند تا وقتی که گندش در بیاد... ده ها نمونه در این مورد وجود داره که فلان پژوهشگر سرشناس سرش تو آخور فلان کمپانی معظم بوده و این باعث شده که نتایج تحقیقات رو جهت دار تحلیل کنه یا برخی نتایج ها رو که به ضرر فلان شرکت دارویی بوده اساسا بایگانی کنه...
↩ alex1_3j
حداقل در دنیای علم قطعا به یه انقلاب نیاز داریم. تا وقتی که عمده بودجه های پژوهشی رو شرکت های دارویی و غذایی تامین می کنند وضع به همین منوال خواهد بود. یعنی پژوهشگران روابط عمومی کمپانی ها دکتر ها بازریابان آنها خواهند بود. برای همینه که اینقدر پژوهش درباره درمان های طبیعی کمه. چون مواد طبیعی و ارزان چیزهایی مثل گیریم زردچوبه یا کندر و … که قرن ها در طب سنتی استفاده میشده اصلا برای شرکت ها سود نداره که روش پژوهش انجام بدهند چون پولی ازشون در نمیاد. وقتی پولی برای پژوهش نباشه مقاله ای هم منتشر نمیش و وقتی مقاله ای نباشه مطلبی در کتاب درسی پزشکی نمیاد و وقتی دکترها چیزی رو در تکست بوک های دانشگاهی که براشون حکم قرعان و انجیل داره نخونده باشند اونو غیرعلمی و بیارزش تلقی می کنند و این دور باطل سودسالاری و جهل ادامه خواهد داشت.