قراردادهای ننگین تاریخ سرزمینی بنام ایران

1397/06/17

قراردادهای تاریخی ایران با بیگانگان، توسط چه کسانی بسته شد؟
بانی انعقاد قراردادهای ایران در طول تاریخ، چه کسانی بودند؟

قراردادهای زیادی در طول تاریخ دیپلماسی کشور ما به ثبت رسیده است اما برخی از این قراردادها امضاکنندگانشان را به چهره های منفور تاریخ ایران بدل کرده اند. بخش های زیادی از ایران طی سالیانی نه چندان دور با قراردادهایی از ایران جدا شد. همچنین تولید یا صادرات و واردات کالایی منحصرا در اختیار یک شخص یا یک کشور قرار گرفت که در این قراردادها تنها چیزی که مد نظر نبود، صلاح مردم و کشور بود.

البته قراردادهایی هم بوده که افتخاری برای تدوین کنندگان آن محسوب می شود. سوال ابتدایی در فهم خط خدمت و خیانت در تاریخ و پاسخ به آن، خط کش دقیقی به ما می دهد تا بفهمیم بر چه اساس می توان قراردادی را ننگین و بر چه اساس می توان آن را افتخارآمیز دانست.

در تاریخ نخستین قراردادهای کشور می توان به عصر صفوی مراجعه کرد؛ شاه اسماعیل نیاز به ساخت تفنگ برای مبارزه با عثمانی و آرام کردن مرزها داشت. قراردادهای «مال» با برادران شرلی امضا شد و آنها شاید نخستین گروهی بودند که در یک امر جنگی از یک کشور بیگانه به ایرانیان مشاوره می دادند و همه کاره جنگ می شدند.

کم کم با گسترش دیپلماسی با کشورهای دیگر و پیدایش سیاست خارجی و اهمیت دیپلماسی در عرصه عمومی به جای جنگ، در دوره قاجاری و در عهد فتحعلی شاه، نخستین مراوده های ایران و غرب به طور گسترده آغاز شد. از سویی واسطه ها و دلالان فرنگ رفته، برای پیشرفت ایران و رسیدن به ترقی همانند عالم غرب در پی گسترش روابط بودند و از سمت دیگر فتحعلی شاه برای مقابله با قدرت روس به شدت خودش را نیازمند به یکی از قوای بیگانه و کشورهای اروپایی می دانست تا با برقراری رابطه و ارتباط دوستانه بتواند این قدرت را در خود ایجاد کند تا به مقابله با روس ها بپردازد.

1185 👀
2 ❤️
برای نظر دادن وارد شوید یا ثبت نام کنید .

2018-09-08 17:01:03 +0430 +0430

فراماسون ها و نخست وزیران انگلوفیل و فرانس پرست به اردوگاه ناپلئون در فرانسه رفتند و قرارداد فین کن اشتاین را امضا کردند. ایران دروازه حرکت فرانسه به سمت هند می شد و ما در عوض از مشاوره نظامی افسران ناپلئون برای پیروزی بر روسیه بهره مند می شدیم؛ قراردادی که در آن به سبب عدم فهم موازنه قوای غربی دُم به تله فرانسه و انگلیس دادیم.

پس نخستین نکته ای که می توان در زمینه قراردادهای ننگین به آن اشاره کرد این است که همه آنها قراردادهای چشم بسته ای است که به تحریک خودفروختگان به امضا رسیده است. یکی از ملاک های خیانت در قراردادها و ننگین بودن آنها ملک وابستگی و استقلال است. هر قراردادی که با هدف دلالی و خدمت به بیگانگان بسته شود و دست فرقه های ماسونی در امضای آن مشهود باشد در دسته قراردادهای ننگین به حساب می آید.

پس از اعتماد ایرانیان به بیگانگان در زمینه نظامی و ضرری که از این اعتماد نصیب ایرانیان شد، روسیه با دو حمله و دو جنگ چند ساله سرانجام در دو قرارداد گلستان و ترکمنچای بخش های شمالی ایران را جدا کرد. پیرو این معاهده بخش بزرگی از شهرهای شمالی ایران تحت اشغال روسیه قرار گرفت و مناطقی چون قره باغ، گنجه، خانات موشکی، شیروان، قوبا، دربند، باکو و … از ایران جدا شد.

ریشه تحمیل چنین معاهده ای به وصیت نامه شوم پتر کبیر بازمی گردد. او در بخشی از وصیت نامه خود نوشته بود: «سرزمین قفقاز رگ حساس ایران است. همین که نوک نیشتر استیلای روسیه به آن رگ برسد، فورا خون ضعف از دل ایران بیرون خواهد رفت و چنان ناتوان خواهد شد که هیچ پزشک حاذقی نتواند آن را بهبود بخشد.»

نوادگان پتر کبیر در اجرای وصیت نامه پدربزرگ، جنگ های روس با ایران را به راه انداختند و اینچنین، بخش های بزرگی از سرزمین ایران تحت اشغال روسیه قرار گرفت. در نتیجه تجاوزگری ها و اشغالگری های روسیه، عهدنامه ای ننگین در روستای گلستان نوشته (1192 شمسی) و آهنگ جدایی نواخته شد. کوتاهی شاه قجری در دفاع از کیان ایران و اعتماد به بیگانگان ریشه تحمیل چنین قراردادی بود.

2 ❤️

2018-09-08 17:02:45 +0430 +0430

در دوره ناصری یکی از ننگین ترین این قراردادها رویتر است. ملکم خان به سبب آشنایی با انگلیسی ها پای یک تاجر انگلیسی را به ایران باز می کند که امتیاز بهره برداری از جنگل ها و مراتع را از ایرانیان می خرد و در قبالش مبالغی را به عنوان رشوه به درباریان و شاه می پردازد.

اصولا حق دلالی و فروختن یوسف به زر ناسره، یکی از مواردی است که قراردادهای ننگین را به ایران تحمیل کرده است. منفعت شخصی در مقابل منفعت یک ملت، سبب شده بود تا بخشی از بهره برداری از زمین خدادادی کشورت را به بیگانگان بسپاری تا فقط با پول حاصل از این خودفروشی به سفر فرنگ بروی یا خوش خدمتی ات را به مراکز ماسونی اثبات کند.

قرارداد رویترز به قدری سنگین و عجیب بود که حتی وزارت امور خارجه انگلیس اعلام می دارد حاضر نیست در صورت اهدای این قرارداد توسط رویترز به آنها، این بهره برداری را انجام دهد چرا که نیروی کاری برای تامین این همه نعمت مفت را ندارد.

آنها هیچ گاه گمان نمی کردند که ایرانیان حاضر باشند چنین قراردادی را امضا کنند. پس از اعتراضات مردمی به رهبری روحانیون، این قرارداد لغو و شاه ایران مجبور به پرداخت غرامت شد. پس از آن قرارداد تنباکو و فروش آن به یک کمپانی خارجی مطرح شد؛ یک کمپانی انگلیسی همه حق برداشت چند ساله توتون و تنباکو را از آن خود کرد.

در فصل برداشت محصول کسی حق نداشت محصول خویش را به افرادی غیر از افراد این کمپانی بفروشد. این حق انصاری برداشت محصول که شاه آن را برای کسب درآمد به انگلیسی ها فروخته بود با مخالفت علمای بزرگ سامرا، تهران و اصفهان مواجه شد. فتواهای شدیداللحن مراجع سبب شد تا کار به حرمسرای شاهنشاه بکشد و حتی او نیز از این فتوا در امان نباشد.

مردم ایران که طبق سفرنامه شاردن از هر دو قران، یک قرانش را قلیان می کشیدند، قلیان ها را شکستند و به تبعیت از میرزای شیرازی دود را بر خود حرام کردند. ننگین بودن این قرارداد به خاطر انحصار و سلطه یک اجنبی بر مسلمانان بود؛ هر قراردادی که سبب سلطه کفار بر مسلمین شود به ضرر مصلکت امت اسلامی و ننگین است.

این مورد را نیز باید به سیاهه قراردادهای ننگین اضافه کرد. شکست های متعدد شاهان قجری و جدایی هرات از ایران – که آن هم ریشه در دلالی های درباریان، ضعف شاهان در دفاع از کیان ایران و نیازمندی به پول داشت – بر بی لیاقتی های شاهان این سلسله افزود و بالاخره در دوره جنگ جهانی اول و به رغم عدم مداخله ایران در جنگ، قرارداد 1919 برای تقسیم اراضی ایران بین روس و انگلیس، کشور را دچار قحطی و هرج و مرج کرد.

1 ❤️

2018-09-08 17:05:32 +0430 +0430

آخرین شاه قجری به سبب جوانی نمی توانست این سرزمین را حفظ کند و همین شد که آن را به دامان رضاخان، دربان سفارت آلمان تحویل داد. رضاخان به سبب نزدیکی برخی از وزرایش به انگلیسی ها تا مدتی انگلوفیل بود و تابع فرمایشات انگلیسی ها تا اینکه در جنگ جهانی دوم و به سبب شعارهای آریایی هیتلر و علاقه به شخصیت با جذبه او، به سمت آلمان ها گرایش پیدا کرد. هر چند در این دوران امتیاز راه آهن را به آلمان ها و نفت جنوب را به انگلیسی ها واگذار کرد اما از هیچ کدام سود و نفعی حاصل او نشد و در آخر با خفت از ایران خارج شد.

آنقدر قراردادهای ننگین نفتی به ایران تحمیل شده بود که در دوره پهلوی دوم شوروی نیز از ایران امتیاز نفت شمال را می خواست و برای این به پیشه وری کمک می کرد تا آذربایجان را زیر سلطه بگیرد. در آخر نیز امتیاز گس – گلشاییان در همین راستا از ایران اخذ شد.

سرانجام پس از انقلاب اسلامی تمامی این قراردادها لغو شد و به رغم تلاش برخی عناصر بیگانه پرست و دلال در برخی مسائل نفتی مانند قرارداد کرسنت،امضا شد تا روی تمامی تاریخ سفید شود جوری که تاریخ غنی و فرهنگ عنی ایران اینچنین ننگی بخود ندیده بود.

1 ❤️

2018-09-08 17:06:55 +0430 +0430

نیروهای روسیه در اصلاندوز به سپاه عباس میرزا حمله بردند و در این جنگ، سپاه ایران به سختی شکست خورد و به تبریز عقب نشینی کرد و روس ها مهمات سپاها را به غنیمت بردند. برای جلوگیری از جنگ دوباره با وساطت انگلیس عهدنامه گلستان امضا شد و به موجب آن ایران ایالات گرجستان و دربند، بادکوبه و شیروان و شکی، گنجه، قره باغ، مغان و قسمتی از تالش را به روس ها واگذار کرد و ضمن صرف نظر از هرگونه حقوقی که بر قسمت های دیگر قفقاز داشت، موافقت کرد در دریای خزر ناو جنگی نداشته باشد. روسیه هم تعهد کرد ولیعهد را برای رسیدن به سلطنت یاری کند.

1 ❤️

2018-09-08 17:07:51 +0430 +0430

در روز نخست اسفند 1206 بعد از عهدنامه گلستان و به دنبال شکست ایران در جنگ در قفقاز جنوبی و آذربایجان، این قرارداد امضا شد. براساس این قرارداد، بعضی از قلمروهای دولت قاجار در قفقاز شامل خانات ایروان و نخجوان از حکومت ایران سلب و به روسیه واگذار شد.

ایران حق کشتیرانی در دریای خزر را از دست داد و ملزم به پرداخت 10 کرور تومان به عنوان غرامت به روسیه شد. این قرارداد به جنگ های ایران و روسیه در دوره قاجار پایان داد و دولت روسیه متعهد شد که از پادشاهی ولیعهد وقت، عباس میرزا حمایت کند.

1 ❤️

2018-09-08 17:09:08 +0430 +0430

11 بهمن سال 1267 قراردادی میان بارون یولیوس دو رویتر و دولت قاجار در زمان سلطنت ناصرالدین شاه منعقد شد. به موجب این امتیاز، ساختن هرگونه راه آهن و سد از دریای مازندران تا خلیج فارس و بهره برداری از همه معادن ایران (به جز طلا و نقره) ایجاد مجاری آبی و قنات و کانال ها برای کشتیرانی یا کشاورزی، ایجاد بانک و هرگونه کمپانی صنعتی در سراسر ایران، حق انحصار کارهای عام المنفعه، استفاده و بهره برداری از جنگل ها برای مدت 70 سال و استفاده از گمرکات ایران به مدت 25 سال در اختیار رویتر قرار گرفت.

1 ❤️

2018-09-08 17:10:11 +0430 +0430

قرارداد یا امتیازنامه دارسی قراردادی است که ویلیام ناکس دارسی در سال 1901 میلادی با دولت ایران امضا کرد تا به اکتشاف و استخراج نفت در ایران بپردازد. از طرف ایران مظفرالدین شاه، امین السلطان، میرزا نصرالله مشیرالدوله و مهندس الممالک (نظام الدین غفاری) قرارداد را امضا کردند. شرکت نفت دارسی پس از هفت سال سرانجام در 26 مه سال 1908 میلادی در منطقه مسجد سلیمان به نفت رسید

1 ❤️

2018-09-08 17:11:35 +0430 +0430

این پیمان در سال 1298 خورشیدی/1919 میلادی میان دولت بریتانیا و دولت وقت ایران پس از 9 ماه مذاکره پنهانی با وثوق الدوله و با پرداخت 400 هزار تومان رشوه منعقد شد.

بر اساس این قرارداد، تمامی کارهای کشوری و لشگری ایران زیر نظر مستشاران انگلیسی و با مجوز آنان صورت می گرفت. بر اثر مخالفت های داخلی و خارجی و مغایرت آن با قانون اساسی مشروطه، این پیمان هرگز به اجرا درنیامد.

1 ❤️

2018-09-08 17:21:00 +0430 +0430
نقل از: 12Arezoyeazad آخرین شاه قجری به سبب جوانی نمی توانست این سرزمین را حفظ کند و همین شد که آن را به دامان رضاخان، دربان سفارت آلمان تحویل داد. رضاخان به سبب نزدیکی برخی از وزرایش به انگلیسی ها تا مدتی انگلوفیل بود و تابع فرمایشات انگلیسی ها تا اینکه در جنگ جهانی دوم و به سبب شعارهای آریایی هیتلر و علاقه به شخصیت با جذبه او، به سمت آلمان ها گرایش پیدا کرد. هر چند در این دوران امتیاز راه آهن را به آلمان ها و نفت جنوب را به انگلیسی ها واگذار کرد اما از هیچ کدام سود و نفعی حاصل او نشد و در آخر با خفت از ایران خارج شد.

آنقدر قراردادهای ننگین نفتی به ایران تحمیل شده بود که در دوره پهلوی دوم شوروی نیز از ایران امتیاز نفت شمال را می خواست و برای این به پیشه وری کمک می کرد تا آذربایجان را زیر سلطه بگیرد. در آخر نیز امتیاز گس – گلشاییان در همین راستا از ایران اخذ شد.

سرانجام پس از انقلاب اسلامی تمامی این قراردادها لغو شد و به رغم تلاش برخی عناصر بیگانه پرست و دلال در برخی مسائل نفتی مانند قرارداد کرسنت،امضا شد تا روی تمامی تاریخ سفید شود جوری که تاریخ غنی و فرهنگ عنی ایران اینچنین ننگی بخود ندیده بود.

اولا شعور رو رعایت کنین رضا خان نه رضا شاه!
دوما این که دربان بود مایه خفت نیست که بهش اشاره کردین اتفاقا افتخار داره که از اون شخص بشه شاه مملکت!
سوما دادن امتیاز تولید خط راه آهن به این معنا نبود که بسازه آلمان و تنها خودش استفاده کنه خیر مهندس های آلمانی کار رو دست گرفتن و پول خودشون رو هم دریافت کردن.
چهارما قرار داد های نفتی ایران در زمان پهلوی بسیار پر سود بود این طور نبود که مفت مفت بدن بره
با بچه طرف نیستین جناب مردم گوششون دراز نیست!

2 ❤️

2018-09-08 17:21:14 +0430 +0430

خیلی خیلی بیش از اینها بوده و هست که ایران رو به انحطاط
کشونده مثل سه دوره تاریخی قحطی در ایران که بیشتر انحطاط مارو یاد فیلم هیچکاک میندازه ولی دوره چهارم قحطی و قراردادهایی شبیه کرسنت و کاسپین وخزر زیاده در این دوره که مخوف ترین دوره تاریخی هستش که از حوصله
دوستان خارجِ بیشتر وسختتره فقط در آخر با این
سخن ماندگار
بحث و جمع میکنم.

حسن امین به نقل از یکی از حاضرین در جلسات احمد کسروی، می‌نویسد:

《ما یک حکومت به آخوندها بدهکاریم. یعنی باید قدرت سیاسی به دست روحانیون بیفتند تا بعد ملت ایران دیگر دل از شعائر خرافه‌آمیز در قالب تشیع صفوی برکند. 》

0 ❤️

2018-09-08 17:27:46 +0430 +0430
نقل از: shadow69
نقل از: 12Arezoyeazad آخرین شاه قجری به سبب جوانی نمی توانست این سرزمین را حفظ کند و همین شد که آن را به دامان رضاخان، دربان سفارت آلمان تحویل داد. رضاخان به سبب نزدیکی برخی از وزرایش به انگلیسی ها تا مدتی انگلوفیل بود و تابع فرمایشات انگلیسی ها تا اینکه در جنگ جهانی دوم و به سبب شعارهای آریایی هیتلر و علاقه به شخصیت با جذبه او، به سمت آلمان ها گرایش پیدا کرد. هر چند در این دوران امتیاز راه آهن را به آلمان ها و نفت جنوب را به انگلیسی ها واگذار کرد اما از هیچ کدام سود و نفعی حاصل او نشد و در آخر با خفت از ایران خارج شد.

آنقدر قراردادهای ننگین نفتی به ایران تحمیل شده بود که در دوره پهلوی دوم شوروی نیز از ایران امتیاز نفت شمال را می خواست و برای این به پیشه وری کمک می کرد تا آذربایجان را زیر سلطه بگیرد. در آخر نیز امتیاز گس – گلشاییان در همین راستا از ایران اخذ شد.

سرانجام پس از انقلاب اسلامی تمامی این قراردادها لغو شد و به رغم تلاش برخی عناصر بیگانه پرست و دلال در برخی مسائل نفتی مانند قرارداد کرسنت،امضا شد تا روی تمامی تاریخ سفید شود جوری که تاریخ غنی و فرهنگ عنی ایران اینچنین ننگی بخود ندیده بود.

اولا شعور رو رعایت کنین رضا خان نه رضا شاه!
دوما این که دربان بود مایه خفت نیست که بهش اشاره کردین اتفاقا افتخار داره که از اون شخص بشه شاه مملکت!
سوما دادن امتیاز تولید خط راه آهن به این معنا نبود که بسازه آلمان و تنها خودش استفاده کنه خیر مهندس های آلمانی کار رو دست گرفتن و پول خودشون رو هم دریافت کردن.
چهارما قرار داد های نفتی ایران در زمان پهلوی بسیار پر سود بود این طور نبود که مفت مفت بدن بره
با بچه طرف نیستین جناب مردم گوششون دراز نیست!

اگه قشنگ متن و میخوندی و به تاریخش دقت میکردی اون زمان هنوز شاه نشده بود و هنوز خان و سردار و سپه بود،بعدش من خودم تمامی خدمات رضا شاه رو اشراف دارم ولی قراردادهای که به اقتضای زمان بسته شده بود و گذاشتم و اینکه اون زمان شاه ایران در رفته بود و وزیر وصدراعظمش ولی تاریخ رو بنا به علاقه مندی به یک فرد خاص نمیشه تحریف کرد.

0 ❤️

2018-09-08 17:29:23 +0430 +0430

قراردادی بین دولت ایران و شرکت نفت ایران و انگلیس بود که در دوره رضا شاه پس از الغای قرارداد دارسی و خوانین بختیاری منعقد شد. شخص رضا شاه این قرارداد را پذیرفت و مقامات دولت را وادار به تصویب آن کرد.

در این قرارداد شرکت نفت ایران و انگلیس همچنان به اکتشاف، استخراج و فروش منابع نفتی ایران، بدون هیچ الزامی به ارائه صورت عملکرد به دولت ایران ادامه می داد. مدت قرارداد 60 سال تعیین شد. قانون ملی شدن نفت که در سال 1329 تصویب شد، این قرارداد را باطل کرد ولی پس از کودتای 28 مرداد قرارداد کنسرسیوم جانشین آن شد.

0 ❤️

2018-09-08 17:30:41 +0430 +0430

قرارداد کنسرسیوم

محمدرضا پهلوی

قراردادی است که پس از کودتای 28 مرداد سال 1322 مرداد سال 1322 بین دولت ایران و کنسرسیومی از شرکت های نفتی بین المللی برای بهره برداری از منابع نفتی ایران بسته شد. بر اساس قرارداد جدید اگرچه ملی شدن نفت و صنایع نفت ایران مورد پذیرش طرف های خارجی قرار گرفت ولی دولت ایران تضمین می کرد که تا 25 سال نفت تولیدی را به شرکت های عضو کنسرسیوم (آمریکایی، انگلیسی، هلندی و فرانسوی) بفروشد. بدین ترتیب، پس از نزدیک به چهار سال وقفه، فروش نفت ایران در بهمن سال 1333 از سر گرفته شد.

0 ❤️

2018-09-08 17:35:22 +0430 +0430

خاک ایران شده ویران ز سه فیل روس فیل، انگل فیل، آلمان فیل دوش کردم به خرابات گذر تا به قلیان زنم از بنک (بنگ) شرر مرشدی دیدم با بوق و تبر پک به قلیان زد و می‏خواند زبر خاک ایران شده ویران ز سه فیل صبح در کوچه جوانی دیدم دامنش را از (ز) عقب چسبیدم معنی فیل از او پرسیدم لب تکان داد، چنین فهمیدم خاک ایران شده ویران ز سه فیل روس فیل، انگل فیل، آلمان فیل ظهر رفتم به سوی مسجد شاه دیدم آخوندی با ریش سیاه زیر چشمی سوی من کرد نگاه زد به سر، گفت به صد ناله و آه خاک ایران شده ویران ز سه فیل وقت مغرب به سوی خانه شدم همدم دلبر جانانه شدم چون که سرمست ز خم‏خانه شدم سخنی گفت که دیوانه شدم خاک ایران شده ویران ز سه فیل پیش از این بود یکی فیل کبود هیکلش را ملک الموت ربود اندرین شهر دگر فیل نبود حال از سعی و تقلای رنود خاک ایران شده ویران ز سه فیل فیل بدبخت در ایام قدیم بود در مملکت هند مقیم فربه و چاق و تنومند و جسیم حال امروز برای زر و سیم خاک ایران شده ویران ز سه فیل روزی از بهر تماشای دیار کردم از آوه سوی ساوه گذار پس سوی رشت شدم راهسپار دیدم این شهر به هر گوشه و کنار خاک ایران شده ویران ز سه فیل پس به همراه رفیقان عظام رفتم اندر کرج وینگی امام رفقا نقشه کشیدند تمام عارفی خواند همین شعر مدام خاک ایران شده ویران ز سه فیل فیل هر چند در این ملک کم است بلکه مرحوم شده، در عدمست کرگدن را ز وفاتش چه غم است به همان جفت سبیلات قسمست خاک ایران شده ویران ز سه فیل روس فیل، انگل فیل، آلمان فیل داش حسن خیلی دویده، به علی رنج بسیار کشیده، به علی یک وطن دوست ندیده، به علی تازه این شعر شنیده، به علی خاک ایران شده ویران ز سه فیل روس فیل، انگل فیل، آلمان فیل . باغ بهشت اشرف الدین حسینی

0 ❤️

2018-09-08 18:33:46 +0430 +0430
نقل از: 12Arezoyeazad قرارداد کنسرسیوم

محمدرضا پهلوی

قراردادی است که پس از کودتای 28 مرداد سال 1322 مرداد سال 1322 بین دولت ایران و کنسرسیومی از شرکت های نفتی بین المللی برای بهره برداری از منابع نفتی ایران بسته شد. بر اساس قرارداد جدید اگرچه ملی شدن نفت و صنایع نفت ایران مورد پذیرش طرف های خارجی قرار گرفت ولی دولت ایران تضمین می کرد که تا 25 سال نفت تولیدی را به شرکت های عضو کنسرسیوم (آمریکایی، انگلیسی، هلندی و فرانسوی) بفروشد. بدین ترتیب، پس از نزدیک به چهار سال وقفه، فروش نفت ایران در بهمن سال 1333 از سر گرفته شد.

دقت بشه پس از چهار سال وقفه! یعنی این چهار سال هیچ نفتی فروخته نشد دست گل جناب مصدق!
بگذریم.این که نفت به این شرکت ها فقط فروخته شه چیز بدی نیست در هر صورت باید مشتری داشته باشه مشتری هم یه شرکت های خاص فرقش چیه وقتی با کور هایعضو اوپک قیمت نفت به دست شاه بالا پایین میرفت

0 ❤️

2018-09-09 02:14:59 +0430 +0430

خیلی باید نابینا باشه و با این همه دلایل و نشانه ها بازم فکر کنه خدا رو انسان آفرید. کسی که با این همه روشنی خدا رو نشناسه نابینای کامله.

0 ❤️

2018-09-09 08:31:17 +0430 +0430
نقل از: noorzad.17 خیلی باید نابینا باشه و با این همه دلایل و نشانه ها بازم فکر کنه خدا رو انسان آفرید. کسی که با این همه روشنی خدا رو نشناسه نابینای کامله.

بابا عقاب تیز چشم

0 ❤️

2018-09-11 10:52:24 +0430 +0430

در ایران تا بُود ملا و مفتی

به روز ِ بدتر از این هم بیفتی

فقط یک وقت یک آزاده بینی

یکی چون آیة الله زاده بینی

دگر باره مهار از دست در رفت

0 ❤️

2018-09-11 15:16:02 +0430 +0430

برجام کو پس؟

0 ❤️

2018-09-12 00:43:31 +0430 +0430
نقل از: بزرگوار_استوراخچی حالا من میام دو کلمه پست میذارم میریزن سرم میگن نژاد پرستی و به اقلیت ها توهین میکنی و فلان ... ولی بازم حرفمو میزنم :

پادشاهای قاجار مملکت رو بخاطر الواطی خودشون بگا دادن ، اینو که همتون قبول دارین ؟؟؟ اونوقت همون قاجارا از کجا اومده بودن ؟؟؟ بذارین بهتون بگم :

ﺳﺮﺩﻭﺩﻣﺎﻥ ﻗﺎﺟﺎﺭﯾﻪ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻃﺎﯾﻔﻪﻫﺎﯼ ﺗﺮﮎ ﺍﻭﻏﻮﺯ ﺩﺭ ﺷﻤﺎﻝ ﺷﺮﻕ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﺍﯾﻞ ﻗﺎﺟﺎﺭ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺁﺳﯿﺎﯼ ﻣﯿﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺁﻣﺪﻧﺪ . ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺩﺭ ﭘﯿﺮﺍﻣﻮﻥ ﺍﺭﻣﻨﺴﺘﺎﻥ ﺳﺎﮐﻦ ﺷﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﺷﺎﻩ ﻋﺒﺎﺱ ﺑﺰﺭﮒ ﯾﮏ ﺩﺳﺘﻪ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ
ﺍﺳﺘﺮﺁﺑﺎﺩ ‏( ﮔﺮﮔﺎﻥ ﺍﻣﺮﻭﺯﯼ ‏) ﺳﺎﮐﻦ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺣﮑﻮﻣﺖ ﻗﺎﺟﺎﺭﯾﻪ ﻧﯿﺰ ﺍﺯ ﻗﺎﺟﺎﺭﻫﺎﯼ ﺍﺳﺘﺮﺁﺑﺎﺩ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﯾﺎﻓﺘﻪﺍﺳﺖ .

ﻗﺒﯿﻠﻪ ﻗﺎﺟﺎﺭ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻗﺒﺎﯾﻞ ﺗﺮﮎ ﻗﺰﻟﺒﺎﺵ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﺭﺗﺶ ﺻﻔﻮﯼ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﯽﺷﺪﻧﺪ . ﭘﺲ ﺍﺯ ﺣﻤﻠﻪ ﻣﻐﻮﻝ ﺑﻪ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻭ ﺑﯿﻦﺍﻟﻨﻬﺮﯾﻦ ، ﻗﺎﺟﺎﺭﻫﺎ ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﭼﻨﺪ ﻃﺎﯾﻔﻪ ﺗﺮﮐﻤﺎﻥ ﻭ ﺗﺎﺗﺎﺭ ﺩﯾﮕﺮ ﺑﻪ ﺷﺎﻡ ﻭ ﺁﻧﺎﺗﻮﻟﯽ ﮐﻮﭼﯿﺪﻧﺪ .

ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ ﺗﯿﻤﻮﺭ ﮔﻮﺭﮐﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻧﺎﺣﯿﻪ ﺗﺎﺧﺖ ، ﻗﺒﺎﯾﻞ ﺗﺮﮎ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﻗﺎﺟﺎﺭﻫﺎ ﻭ ﺩﯾﮕﺮ ﮐﻮﭼﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﻨﺪ ﮐﺸﯿﺪ ﻭ ﻗﺼﺪ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻥ ﺁﻥﻫﺎ ﺑﻪ ﺁﺳﯿﺎﯼ ﻣﯿﺎﻧﻪ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺖ؛ ﻭﻟﯽ ﺁﻥﻫﺎ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﻫﺶ ﺧﻮﺍﺟﻪ ﻋﻠﯽ ﺳﯿﺎﻫﭙﻮﺵ - ﺻﻮﻓﯽ
ﺧﺎﻧﻘﺎﻩ ﺻﻔﻮﯼ - ﺁﺯﺍﺩ ﺷﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﯿﻌﻪ ﺷﺪﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﻭ ﺍﺭﺍﺩﺗﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﺪﺍﻥ ﺻﻔﻮﯼ ﺷﺪ . ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻗﺎﺟﺎﺭﻫﺎ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺳﺎﺯﻧﺪﮔﺎﻥ ﺳﭙﺎﻩ ﻗﺰﻟﺒﺎﺵ ﺷﺪﻧﺪ .

ﺍﯾﻞ ﻗﺎﺟﺎﺭ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺩﺭ ﺷﻤﺎﻝ ﺭﻭﺩ ﺍﺭﺱ ﺳﺎﮐﻦ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﮐﻤﮏﻫﺎﯼ ﺑﺰﺭﮔﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭ ﺻﻔﻮﯼ ﻣﯽﻧﻤﻮﺩ ، ﻗﺪﺭﺕ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﯾﺎﻓﺖ ﻭ ﺳﭙﺲ ﺷﺎﻩ ﻋﺒﺎﺱ ﯾﮑﻢ ﺩﺳﺘﻪﺍﯼ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻏﺮﺏ ﺍﺳﺘﺮﺁﺑﺎﺩ ﻭ ﺩﺷﺖ ﮔﺮﮔﺎﻥ ﮐﻮﭼﺎﻧﺪ ﺗﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺳﺪﯼ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺣﻤﻼﺕ ﭘﯿﺎﭘﯽ ﻗﺒﺎﯾﻞ ﺗﺮﮐﻤﻦ ﻭ ﺍﺯﺑﮏ ﻋﻤﻞ ﮐﻨﻨﺪ .

ﺍﯾﻞ ﻗﺎﺟﺎﺭ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺮﺁﺑﺎﺩ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺷﺎﺧﻪ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﺷﺪﻧﺪ . ﺷﺎﺧﻪً ﺑﺎﻻﯼ ﺭﻭﺩ ﮔﺮﮔﺎﻥ ﺑﻪ ﯾﻮﺧﺎﺭﯼﺑﺎﺵ ‏( ﺑﺎﻻﺩﺳﺘﯽ ‏) ﻭ ﺷﺎﺧﻪ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺭﻭﺩ ﮔﺮﮔﺎﻥ ﺑﻪ ﺁﺷﺎﻏﯽ ﺑﺎﺵ ‏( ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺩﺳﺘﯽ ‏) ﻣﻌﺮﻭﻑ ﺷﺪﻧﺪ . ﺣﮑﻮﻣﺖ ﻗﺎﺟﺎﺭﯾﻪ ﺍﺯ ﺍﯾﻞ ﺁﺷﺎﻏﯽ ﺑﺎﺵ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﯾﺎﻓﺖ .

منبع ویکی پدیا …

حرف من اینه که خیلیا تا حالا به این سرزمین حکومت کردن ولی هیچکدومشون به اندازه این قاجارا مملکت رو بگا ندادن … جالبه که الان ترکا از فارسا طلبکارنم هستن …!

تاریخ خیلی شفاف و گویاست اگه همه بخونن و بتونن تحلیل کنن مرسی بزرگوار از نظرت ?

1 ❤️







‌آگهی‌های دوستیابی

نمایش آگهی های دوستیابی بستگی به علاقه شما دارد. برای دیدن آگهی مرتبط با علاقه تان لطفا پروفایل تان را » ایجاد یا ویرایش کنید «